Lapin nähtävyydet listattuna 1 – 5

Lappi vetää puoleensa ihmisiä ympäri maailmaa. Mikä ihmisiä sitten vetää puoleensa tuossa kylmässä, välillä ankarassa villin luonnon ja pohjoisten tuulten maailmassa? Alle on kerätty 5 syytä, miksi Lappi onnistuu viettelemään niin monia ihmisiä.

Revontulet räiskyvät tuntureiden yllä

Revontulia pidetään luonnon yhdestä hienoimmista esityksistä ja niitä voi ihailla Suomen Lapissa ainakin tammikuun ja huhtikuun välillä. Valitettavasti tämän taianomaisen ilmiön syntymistä ei voida ennustaa, mutta kun taivas on tumma ja kirkas, on hyvä pitää silmät auki ja katse kohti tähtiä.

Tutustu luontoon vauhdikkaasti

Jos kukaan on koskaan ihmetellyt, miltä tuntuu johtaa koirien tai porojen vetämää valjakkoa ja samalla nauttia Lapin satumaisista maisemista, on aika suunnata alueelle ja liittyä kokeneiden joukkoon. Talvinen reissu Joulupukin maahan on tunnettu upeista koirasafareista, joissa voidaan viettää muutamasta tunnista aina viikkoja kestäviin reissuihin asti. Tietenkin Lapista löytyy myös porosafareita, joissa voi oppia ymmärtämään miksi tämä on Joulupukin menopelinä ja vauhtia vaativille hurjapäille on luvassa mahdollisuus moottorikelkalla ajelemiseen tuntureita pitkin.

Joulupukin kylä

Santa's villageVaikka osa kutsuukin paikkaa turisteille tehdyksi, Lapin matkalla on pakko pysähtyä tervehtimään Joulupukkia tämän omassa kylässä. Loppujen lopuksi se on Joulupukin ainoa virallinen kotipaikka ja omalaatuinen kokemus itsessään. Kylä sijaitsee Napapiirillä vain 8 kilometrin eli 30 minuutin bussimatkan päässä Rovaniemestä.

Retken kohokohtiin kuuluu tietenkin Joulupukin postitoimistoon tutustuminen ja Joulupukin tervehtiminen, mutta samalla voidaan ihailla upeita jääveistoksia ja valkoista viivaa, joka merkitsee Napapiirin kohtaa.

Joulupukin huvipuisto – Santa Park

Joulupukin kylästä kävelymatkan päässä sijaitseva Santa Park, on maan alla sijaitseva huvipuisto, joka on Rovaniemen suosituimpia nähtävyyksiä. Vieraille on luvassa erilaisia tonttuesityksiä, vuoristoratoja, jääbaareja, jääveistosgallerioita, ostospaikkoja, joulumuorin keittiö, erityinen joulukaruselli ja monia muita näkemisen ja tekemisen arvoisia kohteita.

Levin Lapinkylä

Levin Lapinkylä on perinteinen lappalainen farmi, joka toimii mahtavana kohteena lapsiperheille ja samalla oivana tapana tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin paremmin. Vieraita viihdyttävät savusaunat, porojen ajajat ja aitoja lappalaisia herkkuja tarjoavat ravintolat. Kylän kohokohtana toimii kotieläintarha, jossa pääsee silittelemään poroja, lintuja, lampaita, alpakoita ja vaikka marsuja.