Meistä – tietopaketti Rovaniemestä, “Lapin sydämestä”

Rovaniemeä kutsutaan Lapin sydämeksi

Rovaniemeä kutsutaan usein Lapin sydämeksi, eikä syyttä, sillä onhan se toiminut Lapin taloudellisen toiminnan keskuksena jo kaupungin historian ammoisista ajoista lähtien. Kaupungin alueella on asuttu jo 1100-luvulla ja sillä onkin vaiherikas historia, joka on muovannut Lapin sydämestä juuri sellaisen kuin se on nykyään – turistien suosikkikohteen ja Lapin vilkkaan keskuksen.

Kaunis ja monipuolinen Rovaniemi on suosittu turistikohde

Rovaniemi on ainutlaatuisuutensa vuoksi suosittu kohde turistien keskuudessa. Alueella on ollut turismia jo 1920-luvulta alkaen. Tämän lisäksi Rovaniemen lähialueilta löytyy erityisesti luontomatkalijoille sopivia kohteita, joissa on mahdollista päästä tutustumaan lähemmin Lapin jylhän kauniiseen luontoon ja nauttimaan esimerkiksi ulkona syömisestä sanan varsinaisessa merkityksessä – hyvä lounas maistuu vieläkin paremmalta, kun sen nauttii hyvässä seurassa raittiissa ilmassa kauniista maisemista nauttien – ja tätä kaikkea on tarjolla Rovaniemellä. Kalastus, melonta, vaellus, koiravaljakkoajelut, moottorikelkkailu ja laskettelu ovat luonnosta pitävien liikunnallisten turistien mieleen, mutta tiesitkö, että Rovaniemeltä ja sen lähialueilta löytyy myös runsaasti erilaista kulttuuritarjontaa? Voit lukea lisää Rovaniemen turisteille tarjoamista lukuisista mahdollisuuksista näiltä sivuilta.

Lapin puhtaista ja luonnollisista raaka-aineista valmistettu perinneruoka hurmaa vaativankin kulinaristin sydämen

Lapin perinneruuille on ominaista luonnosta saatavien puhtaiden raaka-aineiden käyttö, mikä antaa ruuille ominaisen upean maun. Tuore poronliha ja lakat ovat ehkä tunnetuimpia lappilaisen ruuan herkkuja, mutta tarjolla on myös monia muita herkkuja, esimerkiksi Lapin vesistöstä kalastetut tuoreet kalansaaliit muuttuvat taitavan kokin käsittelyssä herkulliseksi ateriaksi. Ei olekaan ihme, että Lapin herkut ovat suosittuja myös etelän ravintoloissa ja että niitä on nähty tarjolla lukuisissa arvokkaissa tilaisuuksissa. Lappilainen keittiö on saanut tunnustusta aina ulkomaita myöten. Voit lukea lisää herkullisista ja ainutlaatuisista Lapin perinneruuista niille omistetulta sivulta.