Yövy Lapissa uniikilla tavalla

LaplandLappi on itsessään ainutkertainen nähtävyys, mutta myös majoitusvaihtoehtoihin kannattaa tutustua, koska ne voivat nostaa loman täysin uudelle tasolle. Yöpyminen on mahdollista iglussa, puumajassa tai vaikka jäälinnassa. Oli valinnan kohde mikä tahansa, matkasta jää varmasti huimia muistoja.

Lasisten iglujen taikaa

Levillä sijaitseva hotelli tarjoaa majoitusta lasisissa igluissa, joita ympäröivät henkeäsalpaavat maisemat ja koskematon luonto jopa Norjan puolelle asti. Tätä pidetään täydellisenä kohteena sekä romanttista lomaa hakeville että perheille, sillä ravintolat, golfrata, laskettelupaikat ja vaikka moottorikelkkaradat ovat aivan vieressä.

Varustettuina moderneilla tiloilla, lasinen iglu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nukkua revontulien alla, silti lämpimässä ja kotoisassa huoneessa. Hotellissa yhdistyy moderni luksus, suomalainen perinteinen muotoilu ja 1700-luvun ranskalainen sisustus, jotka luovat sille jännittävän ja todella omintakeisen tunnelman. Pihalta löytyy myös poreallas, jossa kuumaan veteen voi pulahtaa, vaikka lämpötila ulkona tipahtaisikin alle – 35 asteen.

Sulaudu luontoon puumajassa

Puuhotelli tarjoaa todella erityisen kokemuksen, sisällyttäen modernin suunnittelun puumajoissa, jotka on sijoitettu keskelle koskematonta luontoa. Stressintäyteisen elämän voi todella jättää taakseen ja intiimistä sekä hienostuneesta ilmapiiristä pääsee kunnolla nauttimaan puun keskellä.

Hotelli sai alkunsa elokuvan innoittamana ja Skandinavian parhaiden arkkitehtien toteuttamana. Lopputuloksena on viisi uniikisti toteutettua ja suunniteltua puumajaa, kaikki 4 – 6 metrin korkeudessa, upeilla jokimaisemilla varustettuina. Vähitellen valmistuvaan hotelliin tulee yhteensä 24 puumajaa. Hotellille tärkeää on pitää ekologinen jalanjälki mahdollisimman pienenä, joten luonto on huomioitu kaikissa yksityiskohdissa, aina energiankulutuksesta kierrätysmateriaalien käyttöön.

Tunne olosi sadun jääprinsessaksi

Alkuperäinen ja monille vielä se ainut oikea jäähotelli, sijaitsee Jukkasjärvellä ja tarjoaa vierailijoille sekä kylmien, että lämpimien huoneiden mahdollisuuden, ravintoloita ja runsaan määrän aktiviteetteja.

Kylmät huoneet ovat hotellin erikoisuus, eikä tällaista saa mistään muualta. Yöpyminen tapahtuu makuupussin alla, jääpalojen päälle rakennetulla sängyllä. Päällä komeilee raskaita ja lämpimäksi tekeviä porontaljoja, joihin kääriytyneenä voi tosiaan kuvitella olevansa vaikka eskimo. Jäästä ja lumesta tehnyt koristeet tuovat huoneeseen aavemaisen tunnelman ja joka aamu alkaa hotellin omalla kuumalla kupposella puolukkamehua. Hotelliin pääsee tutustumaan myös ilman yöpymistä, aukioloaikojen mukaan.